Det står en hardhaus i Ranheimsfjæra

Den har stått der i mange år og kommer nok fortsatt til å stå der i mange år til. Med et skjørt av is og snø hilser den alle som legger merke til den velkommen.

Hardhaus - Olje på lerret
Knut Gangåssæter ved staffeliet

Is og frost har forsøkt å bryne seg på den, bølger og vind har rugget på den i årevis – uten hell. Den står fortsatt like standhaftig og «rakkrygget» – sommer som vinter. Godt fundamentert i hardpakket leire og grus hilser den meg velkommen hver gang jeg passerer området.

Med vinterdrakten på


På vinteren blir den ofte kledd i is og snø som avsettes lagvis i takt med tidevannet. Den må jeg forevige i et maleri, tenkte jeg da jeg oppdaget den en frostdag i 2023. «Forevigelse» blir kanskje feil ord å benytte i denne sammenhengen..? Hardhausens levetid vil sannsynligvis overgå mitt maleri med klar margin! Om ikke Grilstad Marina eller andre aktører går med tanker om å bygge ut også dette området da. Da vil den sannsynligvis leve videre som knust pukk, eller som en urokkelig del av en molo et eller annet sted i området

Bildet har jeg kalt «Hardhaus». Det er malt med olje på lerret i størrelse 60 x 73 cm. PS: Fargene på bildene kan avvike noe fra originalen.

Du finner det også i nettbutikken.