Vikingkvinnen fra Solør

Vikingkvinnen fra Solør fra utstillingen "Vikingr" på Historisk Museum

Tidligere i år besøkte jeg Historisk Museum i Oslo og deres utstilling «Vikingr». Jeg ble spesielt betatt av «Vikingkvinnen fra Solør» som ble funnet og gravd frem i 1900.

Kvinnen var da hun døde omslag 20 år gammel og ikke mer enn 155 centimeter høy. Hun ble funnet begravd sammen med flere våpen, men å konkludere med at hun dermed var en kriger er forskerne fortsatt forsiktige med. Skader på hodeskallen kan tolkes som krigsskader, men hennes liv og skjebne vil fortsatt være basert på antakelser.

Henne må jeg tegne, tenkte jeg mens jeg betraktet hodeskallen og våpenrestene i monteren. Jeg foreviget henne med min iPhone og brukte senere bildet som grunnlag for noen skisser og ferdiggjøring av den endelige illustrasjonen.

Vikingkvinnen fra Solør fra utstillingen "Vikingr" på Historisk Museum

«Vikingkvinnen fra Solør». 38×57 cm. Blyant, trekull og grafitt på Arches 300g satin papir.

Originalen er for salg. Ta kontakt ved interesse: service@creepyfish.com