Jeg, skogens konge og blyanten

Creepy Fish, Jeg og skogens konge
«Tiur», grafitt og muligens akryl på papir

Jeg har forlengst langt hagla på hylla, men fascinasjonen for skogens konge er fortsatt like stor. Nå er det blyanten som har blitt mitt foretrukne våpen.

Det er ikke lenger snakk om 3- eller 4-hagl, men om blyanter type HB, 2B eller 3B. Man blir så dårlig på å drepe med årene. Jeg er ingen motstander av jakt, og synes fortsatt det er helt greit å høste fra naturen – så lenge artsbestandene tillater det! Når man har levd noen år ser man at bestandene har blitt mindre for mange arter. Nedgangen i storfugl- og rypebestanden var en avgjørende faktor for at jeg sluttet å jakte.

Så nå sitter vi her – jeg, blyanten og tiuren på arket. Mitt største dilemma nå er om jeg skal smøre på en klatt med knallrød akrylfarge over tiurens øye…?

Tiur på veggen eller tiur i sekken – skogens flyvende konge er uansett en fantastisk skapning.